Kto z nas nie marzy o idealnie ugrillowanym kawałku mięsa. Bez dodatku kalorycznego tłuszczu, przygotowanego na fantastycznym sprzęcie kuchennym. Bez względu na niekorzystne warunki atmosferyczne oraz bez tworzenia niepotrzebnego dymu. Jest to teraz możliwe. Wystarczy zainwestować w płyty grillowe firmy Caterina. Poniżej przedstawimy wybrane dwa modele, które sprawdzą się świetnie zarówno, jako codzienne narzędzie pracy, jak i okazyjny sprzęt ogrodowy, który świetnie zastąpi tradycyjnego grilla.

Elektryczna płyta grillowa, gładka/ryflowana | CATERINA

Ta fantastyczna płyta grillowa posiada wysokość 175 mm, szerokość 605 mm oraz głębokość 450 mm. Główną przestrzeń roboczą stanowi płyta o grubości 12 mm wykonana ze stali. Płyta grillowa posiada aż dwie strefy grzewcze, wyposażone w indywidualną regulację temperatury. Dla zapewnienia czystości w kuchni płytę wyposażono w szufladę na tłuszcz, którą można w bardzo łatwy sposób umyć. Ta płyta znakomicie sprawdzić się zarówno do użytku domowego, jak i bardziej przemysłowego. Płyta posiada dwie powierzchnie robocze: jedna jest ryflowana, druga gładka.

Kontakt grill podwójny ryflowany | CATERINA

Drugim urządzeniem do grillowania jest grill podwójny o wysokości 195 mm, szerokości 610 mm oraz głębokości 390 mm. W porównaniu do poprzednio opisywanej płyty grillowej posiada możliwość jednoczesnego grillowania obydwu stron dania, przy zachowaniu dwóch niezależnych sfer indywidualnej regulacji temperatury. Wszystkie powierzchnie robocze urządzenia są ryflowane. Grill posiada wanienkę na tłuszcz, która ułatwi utrzymanie porządku w kuchni. To świetne rozwiązanie szczególnie do opiekania wszelkiego rodzaju bułek, kanapek czy tortilli. Poprzez jednoczesne grillowanie dwóch stron potrawy, mamy pewność, że zostanie ona idealnie ugrillowana z obydwu stron. Dodatkowym atutem jest dużo większa szybkość w przyrządzaniu potraw, co szczególnie docenić mogą właściciele, którzy postanowią użyć tego grilla w swojej restauracji.